pondělí 11. srpna 2014

Chraňte svůj zrak při práci s počítačem

Chraňte svůj zrak při práci s počítačem a pořiďte si ochranné brýle značky Gamma Ray

V dnešní době činí práce s počítačem, koukání na televizi, či používání mobilních zařízení nezanedbatelnou část našeho života a bez těchto zařízení se již prakticky neobejdeme. Záření z displejů však není pro naše oči, které zprostředkovávají velkou část smyslových vjemů, úplně to nejlepší. Jak ovšem můžeme svůj zrak chránit? Používáním speciálních brýlí, o nichž je následující článek.

bryle_florence_f3

Negativní dopady

Monitory a prakticky veškeré displeje vyzařují vysokoenergetické modré světlo zvané HEV (high-energy visible light). Vlnová délka tohoto záření se pohybuje mezi 400 a 500 nanometry, přičemž studie ukázaly, že jeho absorpce způsobuje snižování hodnot melaninu, tedy přírodního pigmentu, který chrání tělo před světlem. Vlivem nízkých hodnot melaninu, který se rovněž přirozeně věkem vytrácí, se zvyšuje riziko výskytu věkem podmíněné makulární degenerace (VPMD), která může zapříčinit až ztrátu zraku.

Jak chránit svůj zrak

Omezit používání počítačů je pro některé lidi prakticky nemožné, přičemž negativní vlivy má například i ostré světlo, či jeho odrazy ve sněhu. Svůj zrak při práci s počítačem můžete chránit používáním speciálních brýlí, které byly za tímto účelem vyvinuty. Ty nejenže oči díky obsahu syntetického melaninu před výše zmíněným zářením chrání, nýbrž rovněž snižují další dopady, které má záření z monitoru. Jedná se pak především o únavu, vysychání a následné pálení očí, což je jistě poměrně nepříjemná záležitost, se kterou se setkal každý z nás.
Kromě toho zvyšují kontrast při práci s počítačem, což může být příjemné například pro hráče počítačových her. Jestli již přemýšlíte o tom, že začnete svůj zrak při práci s počítačem více chránit a získáte si tak pár let ostrého vidění navíc, pak můžu doporučit brýle Gamma Ray, které prodává obchod http://www.computerglasses.cz/ a k dispozici jsou ve dvou různých provedeních.


3 komentáře:

  1. Dobré tipy. Já teda na počítači pracuji minimálně, takže takové brýle asi vyloženě nepotřebuji. Ochranu zraku ale řeším hodně v práci. Hlavně když například musím něco svářet. U toho je prostě ochrana zraku naprosto zásadní a člověk se bez samostmívací kukly prostě neobejde. Já si teď například kupoval novou, která by měla poskytovat ještě lepší ochranu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak zrak si samozřejmě chráním, protože kdokoliv kdo dělá u počítače, tak by měl. Zvlášť po zákroku operace očních víček. Tak po tom jsem na svoje oči ještě obezřetnější. Holt se nedá nic dělat. Pro zdraví se občas musí něco udělat. A po třicítce si to uvědomuji stále více a častěji. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já pracuji na počítači každý den a oči si chráním brýlemi, které eliminují modré světlo. Někdy jsem, ale z práce hodně unavená, proto jsem začala hledat něco na zvýšení energie. Nedávno jsem našla Krupa Kratom, který je přírodním doplňkem stravy. Ten mi pomáhá s únavou a dodává mi potřebnou energii.

    OdpovědětVymazat